Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
← Bekijk alle andere acties

Startdatum

12-05-2018

Flashmob World Fair Trade day

Een team van 5à6 vrijwilligers van Oxfam met groene sweater gaat met de herkenbare camionette (LOGO) plus een auto van plaats 1 naar 2 enz.


Op elke stopplaats (vb. Kerk St. Kruis, Bibliotheek Daverlo, Winkelcentrum Houtkaai St. Pieters,…) gaat de zijdeur van de camionette open, wordt er een banner uitgezet en gaan de vrijwilligers met een mandje met chocolade schaapjes, mensen aanspreken rond “eerlijke handel”, een schaapje, flyer en kortingsbon aanbieden. Ze nodigen mensen ook uit voor een interview. De interviewer stelt telkens enkele vragen aan de voorbijgangers rond hun kennis mbt eerlijke handel en wereldwinkels in Brugge. De actie in het geheel en de gesprekjes worden opgenomen alsof het voor de “echte tv” is.


De leerlingen van onze school staan in voor het filmen en het monteren van de beelden. Het uiteindelijke filmpje van ongeveer 1à2 minuten zal later getoond worden in de Wereldwinkels én bij ons op school. .

plaats

Onze-Lieve-Vrouwecollege Assebroek
Collegestraat 24, 8310 Assebroek - West-​Vlaanderen

Resultaat van de actie

Onder een stralende hemel stopte het Oxfam busje vanmorgen op twee locaties in Brugge. (Sint-Andries en Assebroek). Er sprong een reporter en een cameraploeg uit die nietsvermoedende passanten vroeg naar hun ervaringen met fair trade. Er werden ook kortingsbonnen én chocoladeschaapjes uitgedeeld.

De beelden van deze Fair Trade Flash Mob worden eerstdaags gemonteerd tot een clipje van anderhalve minuut dat binnenkort zal te zien zijn in alle wereldwinkels in het Brugse én op de schermen Oinc, het filmproject van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Assebroek. Oxfam en Oinc TV werden dus voor één dag Oxfam TV! 

Media