Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
← Bekijk alle andere acties

Startdatum

08-05-2018

Handel Nu 2018

Op dinsdag 8 mei neemt het Atheneum Tongeren deel aan de fairtradeactie ‘Handel Nu’. Gedurende de pauzes openen de leerlingen van 3 methode een wereldwinkel op de speelplaats. Tijdens de middagpauze organiseren de leerlingen van 4 methode een Vlaamse kermis gecombineerd met eerlijke producten. Zeg maar een "Vlaamse fairtradekermis". Iedereen die aan deze spelen deelneemt maakt kans op een fairtradepakket. De winnaar zal in de namiddag via een loting bekend worden gemaakt.

plaats

Atheneum Tongeren
Moerenstraat 4, 3700 Tongeren - Limburg

Resultaat van de actie

Op dinsdag 8 mei nam het Atheneum Tongeren deel aan de fairtradeactie ‘Handel Nu’. Gedurende deze dag openden de leerlingen van 3 methode een wereldwinkel op school. Mede dankzij het mooie weer werd al snel duidelijk dat de verkoop de voorbije edities zou overtreffen.

Tijdens de middagpauze vond het hoogtepunt plaats van deze zomerse dag. Om de link te leggen tussen de verschillende wereldculturen en de Vlaamse cultuur, organiseerden de leerlingen van 4 methode een Vlaamse kermis met eerlijke producten. De deelnemers maakten hierbij kans op een fairtradepakket.

Het enthousiasme was bij de leerlingen en leerkrachten duidelijk zichtbaar. We kunnen dit jaar met zekerheid spreken van een topeditie.

Media